Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.➜Miękkie masło,cukier,wodę i kakao gotujemy w garnku na małym ogniu mieszając.
Po połączeniu składników , powstałą masę studzimy.
➜Dodajemy do masy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
➜Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta.
➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy.
➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie.
➜Wykładamy na ciasto.
➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki.
➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h .
Porady
Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień jak poleży trochę w lodówce :)
Komentarze