Sernik z brzoskwiniami na ciemnym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić z nich rękoma ładne, lśniące ciasto. Następnie ciasto podzielić na mniej więcej dwie równe części, owinąć je folią i włożyć do zamrażarki na około 30 minut.
Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrem, później dodać miękkie masło cały czas miksując. Następnie do masy dodać budyń w proszku i stopniowo dodawać twaróg i cały czas ucierać do uzyskania gładkiej masy.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.
Brzoskwinie pokroić w niewielką kostkę.
Sposób przygotowania całości:
Pierwszą część ciasta wyjąć z zamrażarki i przy pomocy tarki lub po prostu odrywając kawałeczek po kawałku pokrywać dno przygotowanej blachy. Następnie wyłożyć masę serową, na którą rozrzucić pokrojone brzoskwinie. Później całość równomiernie pokryć pianą i na koniec zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st C przez 60 minut.
Komentarze