Sernik z brzoskwiniami inaczej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik z brzoskwiniami w nieco innej odsłonie a smakuje równie wyśmienicie.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD SEROWY:

    5 jaj
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    2 budynie śmietankowe
    1 kg sera z wiaderka

    MASA ŚMIETANKOWA:

    400 ml śmietany 30%
    250 g mascarpone
    1 galaretka brzoskwiniowa

    PONADTO:

    2 galaretki brzoskwiniowe
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z brzoskwiniami inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek . Utrzeć z mlekiem skondensowanym, serem i budyniami.
  • 2. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
  • 3. Masę serową przełożyć na blaszkę 23x32 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 4. Piec ok 40 min w 170 stopniach, a następnie jeszcze 30 min w 140 stopniach.
  • 5. Upieczony spód serowy wystudzić.
  • 6. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody.
  • 7. Śmietanę ubić z mascarpone, dodać przestudzoną galaretkę.
  • 8. Masę wyłożyć na spód serowy, wyrównać.
  • 9. Brzoskwinie odsączyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
  • 10. Ułożyć rzędami na warstwie śmietanowej.
  • 11. 2 galaretki rozpuścić w 800 ml wrzątku. Wystudzić, odłożyć do lekkiego stężenia.
  • 12. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować