Sernik z brzoskwiniami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasto :
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtko, szybko zagnieć ciasto. Formę wyłóż papierem do pieczenia i oblep spód blaszki. Wstaw do lodówki.
2.Przygotowanie masy serowej :
Białka ubij na sztywną piankę. Do miski wrzuć twaróg, żółtka, śmietanę oraz wsyp budyń i cukier. Zmiksuj dokładnie. Delikatnie masę połącz z białkami.
3.Masę serową wylej na spód ciasta. Na górze ułóż pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
4.Przygotowanie bezy :
Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier oraz mąkę ziemniaczaną.
5.10 minut przed końcem pieczenia sernika nałóż bezę.
Komentarze