Sernik z brzoskwiniami i bezą

4.48 (168 ocen)

Nie ma weekendu bez pysznego ciasta.Sernik smakuje bardzo wiosennie.Jest bardzo delikatny i przepyszny.

Składniki:

  • Składniki ciasto :

    1 szklanka mąki
    2 żółtka
    100g masła (zimnego)
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru

    Składniki masa serowa :

    1/2 puszki brzoskwiń w syropie
    500g twarogu na sernik
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu bez cukru
    1 żółtko
    3 łyżki gęstej śmietany

    Składniki beza :

    5 białek
    5 łyżek cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej


    blaszka : 23x32
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Beza

Sernik z brzoskwiniami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasto :
    Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtko, szybko zagnieć ciasto. Formę wyłóż papierem do pieczenia i oblep spód blaszki. Wstaw do lodówki.
  • 2. Przygotowanie masy serowej :
    Białka ubij na sztywną piankę. Do miski wrzuć twaróg, żółtka, śmietanę oraz wsyp budyń i cukier. Zmiksuj dokładnie. Delikatnie masę połącz z białkami.
  • 3. Masę serową wylej na spód ciasta. Na górze ułóż pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 4. Przygotowanie bezy :
    Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier oraz mąkę ziemniaczaną.
  • 5. 10 minut przed końcem pieczenia sernika nałóż bezę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować