Sernik z brzoskwiniami

4.46 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Serniki to ostatnio moje ulubione desery.
Sernik na kruchym cieście z kruchą warstwą na wierzchu. W części serowej soczyste brzoskwinie. Bez wątpienia jest to klasyk wśród serników. Bardzo polecam!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 margaryna
    3 łyżeczki cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 żółtek

    Masa serowa:
    1 kg sera trzykrotnie mielonego
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    2 całe jaja
    1 kostka masła
    2 budynie (bez cukru)

    Ponadto:
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.46 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, włożyć do lodówki na godzinę.

    Twaróg wraz z cukrami oraz miękkim masłem umieścić w misie, wymieszać na gładką masę do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać 2 całe jaja, miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy.

    ½ ciasta zetrzeć na tarce na dno blachy. Zapiec. Na to położyć masę serową, brzoskwinie, a na wierzch drugą część ciasta. Piec 50 min w 180oC i ostatnie 10 min w 150oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować