Sernik waniliowy z truskawkami

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

przepyszne połączenie

Składniki:

  • Około 18 herbatników na spód
    Masa serowa:
    1 kg sera
    200 ml śmietany 30%
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Masa truskawkowa:
    500 g truskawek+ do dekoracji
    400 ml śmietany 30%
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik waniliowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę 18x28 wyłożyć papierem, następnie ułożyć herbatniki. Masa serowa: zmiksować śmietanę z cukrem, jajkami, ekstraktem i mąką ziemniaczaną. Dodać twaróg mielony (użyłam z wiaderka). Zmiksować. Masę wylać na herbatniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 45 minut. Wyjąć, wystudzić i schłodzić w lodówce. Galaretki rozpuścić w 200 ml wrzątku. Przestudzić. 400 ml śmietany ubić na sztywno. Truskawki zmiksować blenderem na mus, dodać śmietanę i galaretkę, zmiksować i gdy zacznie tężeć wyłożyć na sernik. Wyrównać i schłodzić. Pokroić w kwadraty i podawać udekorowane świeżymi truskawkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować