Sernik truskawkowy, na zimno

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smaczny deser ze świeżymi truskawkami.

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • galaretki o smaku truskawkowym 2 szt.
    galaretki o smaku cytrynowym 2 szt.
    świeże truskawki
    ser mielony z wiaderka
    herbatniki

    Tortownica 22 x 22 x 7 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik truskawkowy, na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik truskawkowy, na zimno. 1. Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników. Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy. Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera i dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem. Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki, przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy. Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy. Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek i wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować