Sernik puszysty

4.48 (194 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Niebo w gębie;)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg serka naturalnego do serników
    1,5 szkl. cukru
    3 łyżki kaszy manny
    1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy
    4 żółtka
    garść rodzynek

Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik puszysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
    Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec godzinę w temperaturze 180 st. C. Sernik po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować