Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Foremkę o wym. 24x24 cm wyłożyć pergaminem. Wodę połączyć z cukrem i likierem, maczać w niej biszkopty i układać w foremce.
2.Truskawki umyć i pokroić na połówki.
3.Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i ostudzić.
Czekoladę pokroić w kostkę.
4.Ser z miksować z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, aromatem i śmietanką. Dodać czekoladę i wymieszać. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą wlewać do masy serowej. Wymieszać, dodać truskawki (część truskawek zostawić na wierzch) i wylać na biszkopty. Pozostałe truskawki lekko powciskać w masę serową. Schłodzić.
5.Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i całość schłodzić.
Komentarze