SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

4.5 (198 ocen)

Serniczek jest lekki, orzeźwiający i pyszny. Świetny deser na ciepłe dni.

Składniki:

  • MASA SEROWA:
    - 1 kg serka waniliowego z dodatkiem pokruszonej laski wanilii
    - 200 g śmietany kremówki
    - 1,5 szklanki cukru pudru
    - 3 łyżki żelatyny.
    ORAZ:
    - 1 opakowanie biszkoptów(ok.140g)
    - 2 galaretki truskawkowe
    - 40 dag truskawek.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żelatynę rozpuszczamy w ½ szklanki gorącej wody. Galaretki przygotowujemy w 800 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.
    2. Biszkopty układamy na dnie tortownicy o średnicy 28cm. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, krótko ubijając stopniowo dodajemy serek, cały czas miksując. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Na biszkopty wylewamy masę serową. Wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Dekorujemy truskawkami i wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje.

Porady

Serniczek można przygotować też z innymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować