Sernik na zimno z garaletką pomarańczową z pirre z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1Spód kakaowy:
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Ubić je razem na puszystą masę . Nastepnie dodać kakao i wymieszać. Dodawać do nich porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do blaszki wyłozonej papaierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut.Wystudzic.
2Masa serowa:
W 1,5 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę cytrynową i żelatynę, przestudzić.
Śmietanę ubić na sztywno.
Ser utrzeć z cukrem pudrem do utartego dolać płynną, ale zimną galaretkę i dokładnie wszystko wymieszać na koniec masę serową delikatnie połączyć z bitą śmietaną.
Na biszkopt wylać masę serową, wyrównać i wstawić do lodówki , aby masa zastygła.
3.Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. wrzącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać do niej puree z mango i zmiksować. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na schłodzony sernik. Wstawić do lodówki do stężenia tropikalnej galaretki. Smacznego!
Komentarze