Zapowiada się upalny dzień.Sernik na zimno jest idealny do popołudniowej kawki.
Składniki:
okrągłe biszkopty
700g serka waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)
3 łyżki żelatyny
1 opakowanie galaretki czerwonej (u mnie wiśniowa)
owoce do dekoracji (u mnie czereśnie)
Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Małą tortownicę wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do tortownicy. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Na górze ułóż owoce. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.
Komentarze