Sernik na zimno z galaretką

4.5 (158 ocen)

Zapowiada się upalny dzień.Sernik na zimno jest idealny do popołudniowej kawki.

Składniki:

  • okrągłe biszkopty
    700g serka waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)
    3 łyżki żelatyny
    1 opakowanie galaretki czerwonej (u mnie wiśniowa)
    owoce do dekoracji (u mnie czereśnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małą tortownicę wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do tortownicy. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Na górze ułóż owoce. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować