Sernik na zimno na spodzie z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nieziemsko pyszny.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki masa :
    1 kg sera w wiaderku
    Po 1 tubce mleka skondensowanego słodzonego czekoladowego i śmietankowego
    3 galaretki cytrynowe
    Spód:
    20 dag krakersów solonych
    20 dag biszkoptów
    1,5 szklanki masła orzechowego
    Dodatkowo:
    3 galaretki krystaliczne
    czekoladowe jajeczka i ciepłe lody do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno na spodzie z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczek z masłem orzechowym 1. Spód:
    Krakersy i biszkopty mielimy w maszynce do mięsa na małych oczkach. Dokładnie miksujemy razem z masłem orzechowym. Masą wykładamy spód okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na około 1h do lodówki.
    Masą serowa:
    Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w połowie ilości wody, podanej na opakowaniu. Ser miksujemy z mlekiem skondensowanym z obu tubek. Na końcu dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Masę wykładamy na schłodzony spód. Gdy zacznie tężeć wciskamy lekko ciepłe lody, a na wierzchu układamy czekoladowe jajeczka. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką krystaliczna, przygotowana w 3/4 porcji podanej na opakowaniu. Ciasto dobrze schłodzić przed podaniem

Porady

Do ciasta możemy użyć dowolnych owoców zamiast jajeczek z czekolady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować