Sernik na spodzie z biszkoptów

4.88 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min

puszysty, rewelacyjny w smaku sernik, kremowy idelikatny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • paczka biszkoptów
    100g masła
    1kg sera białego mielone (takiego z kubełka)
    1 szkl cukru
    6 żółtek
    2 budynie śmietankowe
    1 szkl mleka
    0,5 litra śmietany kremówki
Wystaw ocenę:

4.88 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na spodzie z biszkoptów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Śmietanę ubić. Ser wymieszać lub miksowac na wolnych obrotach z żółtkami, mlekiem, smietana i budyniami. Biszkopty wrzucić do blendera razem z masłem i miksować. Powstałym "ciastem" wyłożyc spód tortownicy (24cm). Na spód wylać mase serową. Piec ok 50-60 min w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować