Sernik na murzynku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeśli lubicie murzynka a do tego połączenie z sernikiem...można się rozmarzyć;-)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto kakaowe:
    250g margaryny
    1,5 szklanki cukru
    6 łyżek wody
    3 łyżki kakao
    Wszystko gotować 3 minuty i ostudzić.:
    5 żółtek
    1,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ubitą pianę z 5 białek
    Masa serowa:
    8 jajek
    1,5 szklanki cukru
    250g margaryny
    1 kg sera półtłustego z wiaderka (bez cukru)
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik na murzynku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanej i wystudzonej masy dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia zmiksować z masą kakaową. Na koniec dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przelać do blachy o wymiarach 25x40cm (do mniejszej się nie zmieści) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni (grzałka góra-dół). W tym czasie przygotować masę serową.
    Żółtka, cukier i miękką margarynę utrzeć do uzyskania puszystej masy. Następnie dodawać po łyżce ser, mąkę ziemniaczaną a na końcu ubitą pianę z białek. Masę wylać na podpieczone ciasto kakaowe. Piec aż wierzch zbrązowieje ok 50 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować