Sernik Królewski

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

ULUBIONY SERNIK W MOIM DOMU.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto:
    1 kostka margaryny (roztopić i ostudzić)
    1 szkl. cukru
    3 żółtka
    3 szklanki mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki gorzkiego kakao

    Masa serowa:
    1kg mielonego sera
    1,5 szklanki cukru
    15 dag masła -> roztopić
    1 sernix lub budyń śmietankowy bez cukru
    2 żółtka,
    cukier waniliowy
    3 białka (zostały z robienia ciemnej masy)
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sera dodać cukier, cukier waniliowy i roztopione masło. Wymieszać, a potem pomóc sobie mikserem .
    Dodać żółtka i miksować chwilkę.
    Dodać bakalie. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zasypać lekko mąką.
    Ubić pianę z białek i dodać ją do masy. Całość delikatnie mieszać łyżką.

    Blaszkę wyłożyć papieru do pieczeni

    Wyjąć z zamrażarki jedną kulkę ciemnej ciasta.
    Kroić sobie na kawałki i zetrzeć na tarce na grubym oczku.
    Przełożyć masą serową.
    Na wierzch zetrzeć drugą kulkę ciemnej masy.

    Piec 70-80 minut w temperaturze 180 C.

Porady

po upieczeniu zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku na 15 minut,dopiero potem wyciągnąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować