Sernik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do sera dodać cukier, cukier waniliowy i roztopione masło. Wymieszać, a potem pomóc sobie mikserem .
Dodać żółtka i miksować chwilkę.
Dodać bakalie. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zasypać lekko mąką.
Ubić pianę z białek i dodać ją do masy. Całość delikatnie mieszać łyżką.
Blaszkę wyłożyć papieru do pieczeni
Wyjąć z zamrażarki jedną kulkę ciemnej ciasta.
Kroić sobie na kawałki i zetrzeć na tarce na grubym oczku.
Przełożyć masą serową.
Na wierzch zetrzeć drugą kulkę ciemnej masy.
Piec 70-80 minut w temperaturze 180 C.
Porady
po upieczeniu zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku na 15 minut,dopiero potem wyciągnąć.
Komentarze