Sernik Królewski

4.5 (148 ocen)

  • 45 min

Pyszny sernik polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    * 250 g margaryny
    * 1/2 szklanki cukru
    * 1 jajko
    * 3 szklanki mąki pszennej
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    * 4 łyżki kakao

    Masa serowa:
    * 1 kg białego półtłustego sera
    * 6 jajek
    * 200 g masła
    * 1 op. budyniu śmietankowego
    * 2 szklanki cukru
    * 100 g rodzynek

    Ponadto:
    * tłuszcz do wysmarowania formy
    * bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto sernik 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować dwie równe kulki, włożyć do zamrażalki (ok 45 min)
  • 2. Masa serowa:
    Jajka ubić z cukrem, dodać budyń, masło oraz zmielony ser. Wsypać rodzynki . Dokładnie wymieszać.
  • ciasto 3. Sernik Królewski:
    Na spód natłuszczonej, obsypanej bułką tartąblaszki wyłożyć startą na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta.
    Wyłożyćmasę serową.
    Ser przykryć startą na tarce o grubych oczkach drugą częścią ciasta.
    Piec ok 60 min w temp. 180 stopni.
    Udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować