Sernik kawowo - orzechowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dla fanów kawy i czekolady - sernik kremowy i aksamitny, delikatnie kawowy, na ciasteczkowym spodzie.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód ciasteczkowy:
    200 g herbatników
    3/4 kostki masła

    masa serowa:
    3 jajka
    1 kg sera w wiaderku president
    3/4 szkl cukru
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy
    1/4 szkl śmietany 30%
    podwójne espresso
    2 łyżki masła orzechowego
    50 ml likieru orzechowego lub syropu
    mleczna czekolada
    80 ml likieru orzechowego lub Advocata cappuccino
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Likiery Kawy

Sernik kawowo - orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając.
    Wstawiamy do lodówki.

    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,
    dodajemy ser i miksujemy.

    Następnie dodajemy masło orzechowe,
    kawę i likier lub syrop - miksujemy.

    Na koniec budyń i śmietanę - znów miksujemy.

    Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową.

    Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.

    Mleczną czekoladę roztapiamy w likierze lub Advocacie.

    Polewamy nią sernik.

    Ozdabiamy orzechami lub czekoladkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować