Sernik Karpaty

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo łatwy w wykonaniu i znakomicie smakuje

  • 50 min

Składniki:

  • 400 g mąki tortowej pszennej
    250 g cukru
    200 ml wody
    150 ml oleju słonecznikowego
    4 jaja
    2 łyżki kakao
    10 g proszku do pieczenia
    500 g twarogu mielonego
    12 g cukru waniliowego
    masło / margaryna do posmarowania blachy, bułka tarta do posypania blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik karpaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik 1. Mąkę, cukier (150 g), wodę, olej, 3 jajka, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj i zmiksuj na ciasto.
    Twaróg zmieszaj z 1 jajkiem, z cukrem (100 g) i cukrem waniliowym i włóż go do grubego, foliowego woreczka.
    Ciasto kakaowe wylej na uprzednio posmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą blachę. W rogu woreczka z twarogiem wytnij 1 cm otwór.
    Masę twarogową wyciśnij na ciasto tak, aby powstała kratownica. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190-200° przez 25 - 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.78 (549 ocen)

image-2527qol

To może cię zainteresować