400 g mąki tortowej pszennej
250 g cukru
200 ml wody
150 ml oleju słonecznikowego
4 jaja
2 łyżki kakao
10 g proszku do pieczenia
500 g twarogu mielonego
12 g cukru waniliowego
masło / margaryna do posmarowania blachy, bułka tarta do posypania blachy
Sernik karpaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, cukier (150 g), wodę, olej, 3 jajka, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj i zmiksuj na ciasto.
Twaróg zmieszaj z 1 jajkiem, z cukrem (100 g) i cukrem waniliowym i włóż go do grubego, foliowego woreczka.
Ciasto kakaowe wylej na uprzednio posmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą blachę. W rogu woreczka z twarogiem wytnij 1 cm otwór.
Masę twarogową wyciśnij na ciasto tak, aby powstała kratownica. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190-200° przez 25 - 30 minut.
Komentarze