SERNIK GOTOWANY Z PIERNICZKAMI NA BISZKOPCIE

4.5 (163 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na serniki zawsze mam ochotę i jeszcze na tej liście "sernikowych marzeń" sporo się znajduje!

Dziś przygotowałam dla Was przepis na sernik z pierniczkami, który jest fantastycznym pomysłem nie tylko na święta!

I nie jest to zwykły sernik, a sernik gotowany!

Jedliście kiedyś sernik gotowany?

Na blogu jest kilka przepisów!

Połączenie delikatnego, puszystego biszkoptu z kremową, waniliową, serową masą i słodkimi pierniczkami z marmoladą jest fantastycznym pomysłem na deser.

Idealnie smakuje z kubkiem ulubionej kawy!

Ps. i robi się błyskawicznie!

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 24 x 30 )

    BISZKOPT:

    * jajko rozm.M - 6 szt

    * mąka pszenna - 6 czubatych łyżek

    * cukier - 6 łyżek

    MASA SEROWA:

    * ser biały 3 x mielony ( wiaderkowy dobrej jakości )

    * masło - 250 g

    * jajko rozm M. - 3 szt

    * cukier - 240 g

    * wanilia ( ziarna lub esencja lub cukier z wanilią ) - do smaku

    * budyń waniliowy - 2 op

    DODATKOWO:

    * pierniczki z marmoladą w ulubionym kształcie
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Sernik gotowany z pierniczkami na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    BISZKOPT:

    Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec łyżka po łyżce wsypujemy cukier.

    Doajemy po jednym żółtku, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy szpatułką ( ma być delikatnie, ale dokładnie ).

    Pieczemy ok. 35-40 minut w 170C.

    Po upieczeniu rzucamy o podłogę, studzimy na kratce, przecinamy na 2 blaty.

    MASA SEROWA:

    Do dużego garnka wkładamy ser, masło, cukier, jajka oraz wanilię ( ziarna, esencję lub cukier z wanilią ).

    Podgrzewamy cały czas mieszając.

    Gdy składniki się połącza wsypujemy budyń i energicznie mieszamy gotując do momentu, aż masa zgęstnieje.

    Odstawiamy do wystudzenia mieszając co jakiś czas.

    CAŁOŚĆ:

    Na spód blachy układamy wystudzony biszkoptowy blat, rozsmarowujemy ok. 1/3 masy serowej.

    Na masie układamy pierniczki. Na pierniczki wykładamy resztę masy serowej.

    Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie dociskamy, wstawiamy na noc do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Pierniczki Piernik Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować