Sernik gotowany z owocami

4.5 (185 ocen)

  • 10 godz.

Wspaniały deser, który można zrobić bez piekarnika. ;)

  • 10 godz.

Składniki:

  • 1 kg półtłustego twarogu
    2 wiejskie jajka
    2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią
    1 szklanka cukru
    2 budynie waniliowe
    100 g masła
    małe opakowanie biszkoptów
    2 galaretki jagodowe
    1 kg truskawek
    200 g wiśni
    200 g czereśni
    100 ml mleka
    1,5 szklanki wrzątku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty Galaretki

Sernik gotowany z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mielimy dwukrotnie na najmniejszych oczkach.

    Do garnka o grubym dnie wbijamy dwa jajka, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i ucieramy na biały kogiel mogiel. Dodajemy zmielony twaróg, masło oraz budynie rozpuszczone w 100 ml mleka.

    Nieustannie miksując na najwolniejszych obrotach podgrzewamy masę sernikową aż się zagotuje i zgęstnieje.

    W 1,5 szklanki wrzątku rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.

    Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, przelewamy masę serową i zabieramy się za owoce.

    Wiśnie oraz czereśnie drylujemy, truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na połówki. Wszystkie owoce wykładamy na wierzch sernika i lekko dociskamy.

    Na wierzch wylewamy przestudzoną galaretkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować