SERNIK DYNIOWY NA SPODZIE CIASTECZKOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik dyniowy na spodzie z ciasteczek oreo, jest wyjątkowo delikatny i kremowy. Polecam go przygotować w okresie jesiennym i nie tylko. Osobiście za nim przepadam bo jest przepyszny.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    1 kg sera wiaderkowego
    200 ml śmietany 30 %
    3 jajka
    3 łyżki musu z dyni
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 budynie waniliowe, bez cukru
    100 g rozpuszczonego masła
    300 g ciasteczek oreo
    100 g czekolady na polewę oraz bezy do dekoracji
    tortownica 24 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik dyniowy na spodzie ciasteczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. PRZYGOTOWANIE :

    Ciastka drobno mielimy, dodajemy rozpuszczone masło i chwilkę miksujemy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy masę ciasteczkową, dobrze ją dociskając do dna.
    Do misy robota wlewamy jajka, dodajemy cukry, chwilkę ucieramy. Następnie wlewamy śmietanę, dodajemy mus z dyni i ser. Miksujemy aż składniki się połączą. Na koniec wsypujemy budynie, miksujemy.
    Ser wylewamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku, termoobieg, 1 godzinę. Temperatura 170 %, tak aby zbytnio nie wyrósł. Do piekarnika dobrze jest włożyć naczynie z wodą, sernik będzie bardziej wilgotny.
    Studzimy go około 1 godziny w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
    Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka w mikrofalówce, mieszamy i kiedy zacznie zastygać, wylewamy na zimne ciasto. Sernik dekorujemy bezami, odkładamy do lodówki na kilka godzin.
    Kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować