Sernik z delicjami

4.93 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały na babskie pogaduchy przy kawie.

Składniki:

  • 50 dag mielonego twarogu
    2 op. pomarańczowych delicji
    dżem morelowy
    600 ml kremówki
    6 łyżeczek żelatyny
    cukier waniliowy
    15 dag cukru pudru
    czekolada mleczna
    biszkopt z 4 jajek
Wystaw ocenę:

4.93 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 łyżeczki żelatyny mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody, a następnie z 1/2 szkl. wrzątku. Studzimy. Ubijamy z 400 ml kremówki i cukrami. Mieszamy
    z twarogiem.
  • 2. Biszkopt grubo smarujemy dżemem i 1/3 masy serowej. Układamy delicje i wykładamy resztę masy.
  • 3. Pozostałą kremówkę gotujemy 3 minuty z czekoladą i resztą żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Studzimy. Polewamy ciasto. Schładzamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować