Sernik Cioci Jeanetty

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Lekki, puszysty, delikatny, miękki, idealny

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg białego sera bardzo wysokiej jakości, użyłam białego sera ekologicznej produkcji od Nowaka,
    5 jaj,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    skórka otarta z połowy cytryny,
    150 g masła,
    szklanka cukru (zastąpiłam ksylitolem)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik cioci jeanetty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik Cioci Jeanetty 1. Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa.
    Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Odstawić.
    Żółtka utrzeć z masłem i cukrem. Dodać ser, skórkę z cytryny i mąkę. Wymieszać dokładnie.
    Łyżką wmieszać białka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) i piec około 60 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować