Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata

4.5 (150 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

W jedzeniu pysznego ciasta nie chodzi tylko o sam fakt jedzenia:). Dobre ciasto zawsze jest świetną okazją do spotkania. Sięgnijmy po swój ulubiony przepis, zrealizujmy go z sercem i podzielmy się z bliskimi. Pozwólmy by świat na chwilę się zatrzymał.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Sernik:
    1 kg sera w wiaderku
    6 jajek
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    3/4 szklanki cukru
    100g margaryny

    Dodatki:
    300ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie fixu do usztywnienia śmietany
    owoce do dekoracji: truskawki, maliny, borówki
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Kremówka

Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki.
  • 3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i fixem do uzyskania sztywnej piany. Przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką, wyciskamy na górę sernika. Dekorujemy owocami i miętą. Przed podaniem chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować