Sernik bez mąki.

4.48 (152 ocen)

  • 15 min

Przepis dostałam od koleżanki.Ciasto jest proste i przepyszne! Zajadac się nim moga osoby dbające o linie.

  • 15 min

Składniki:

  • 500g chudego twarogu
    2 jaja
    1budyn waniliowy bez cukru
    laska wanili lub aromat waniliowy
    250 ml mleka chudego
    3 łyzki cukru brazowego
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez mąki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przełożyć do miski, wlac mleko i utrzeć blenderem. Następnie dodać jajka,budyń,cukier i wanilię. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto będzie miało płynną konsystencję. Przełożyć do blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 60min. Bardzo ważna uwaga: piekarnik można otworzyć dopiero gdy ciasto wystygnie inaczej się zapadnie. Ciasto po wystygnieciu należy włożyc do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować