SERNIK BABCI JASI

4.89 (213 ocen)

  • 50 min

sernik jest pyszny!!!zeby byl naprawde dobry trzeba mieć dobrej jakości produkty np.mąkę, jajka i ser!!!jest bardzo pracochlonny ale naprawde warto się poświęcić!!!:)ja robię go tylko na święta:)

  • 50 min

Składniki:

  • 1,20 kg.sera tlustego,margaryna kasia,szklanka cukru,cukier waniliowy,8-10 jaj,lyzka mąki ziemniaczanej,budyń śmietankowy lub waniliowy,zapach cytrynowy+sok z jednej cytryny oraz białko z 5 jaj.
Wystaw ocenę:

4.89 (213 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik babci jasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • prawdziwy sernik taki jak dawniej!!! 1. ser przepuścić przez maszynkę 2 razy( za 2 razem dodac szklankę cukru i margaryne kasię)dodać 8-10 zółtek,cukier waniliowy,budyń,mąkę ziemniaczaną i zapach. Wszystko dokladnie mieszamy drewnianą lyzką(jeśli za gęsty dodać z lyzkę smietany lub 2.A potem na koncu bialko ubite z 5 jaj. CIASTO:1,5 szklanki mąki,1 jajko+ zółtko,pól szklanki cukru pudru,pol margaryny,lyzka proszku do pieczenia,2-3 lyzki śmietany,wszystko zagnieść i schlodzic chociaz z pół godz.nastepnie podzielić na pól,rozwalkowac jedną czesc ciast i ulozyć na blasze a drug aczęsć biędzie na paski,ktore zawsze smaruję robitym jajkiem.piec 45-50 min.smacznego!!!

Porady

mozna kupić ser w wiadereczku ale ja zawsze kupuje tradycyjny,ktory mielę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować