Sernik

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to najprostszy i najszybszy przepis na sernik. W dodatku jest puszysty i wilgotny. Z każdym dniem staje się coraz lepszy, niestety nigdy nie doczekuje dnia kulminacji swojego wspaniałego smaku

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg twarogu
    3/4 szkl. oleju
    3 op. budyniu śmietankowego
    1 i 1/3 szkl. cukru
    3 jajka
    6 żółtek
    1 i 1/8 l mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przemielić dwukrotnie
  • 2. Twaróg zalać mlekiem i łyżką wymieszać zawartość. Odstawić na 15 min.
  • 3. Dodać pozostałe składniki i zmiksować
  • 4. Na końcu dodać rodzynki i wymieszać łyżką
  • 5. Masę przelać do wyłożonej pergaminem formy.
    Można przelać ją na kruche ciasto, herbatniki lub po prostu spód brytfanny opruszyć bułką tartą
  • 6. Piec ok. 1,5 h i ostudzić
  • 7. Z wierzchu polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować