Sernik

4.49 (189 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik jest wilgotny, puszysty, jednym słowem pyszny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg twarogu sernikowego
    200g masła roślinnego
    250g cukru
    4 jaja / rozdzielone /
    50g kaszy manny
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    puszka brzoskwiń lub rodzynki
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik 1. W misie rozetrzeć masło z cukrem na puszystą masę, pojedyńczo dodawać żółtka, aromat i zmiksować.Porcjami dodawać ser. Dodać kasze manny, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Można dorzucić pokrojone brzoskwinie lub rodzynki. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą serową delikatnie mieszając. Na zdjęciu pieczony w tortownicy 23 cm. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu delikatnie uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować