Serniczki

4.49 (185 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe serniczki przygotowane w foremkach do muffinek - idealne na przyjęcie. I wychodzi ich mnóstwo!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 150 gramów
    - serek homogenizowany waniliowy: 600 gramów
    - cukier puder: 1 szklanka
    - żółtka: 3 sztuki
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - mleko: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - bakalie: 1 opakowanie
    - galaretka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczki 1. Margarynę rozetrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać serek homogenizowany. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić na 5 min, zalać gorącym mlekiem (lub śmietankę 30%), wymieszać. Ostudzoną żelatynę dodać do sera, później pozostałe składniki, dobrze wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć dodać ubitą pianę z białek. Na dno foremek wlać niewielką ilość galaretki. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje, dodać masę serową. Ponownie wstawić do lodówki.

    Ja serniczki przyrządziłam w silikonowych foremkach do muffinek, wierzch polałam białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować