Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Serniczki w pucharkach z dodatkiem nasion chia i kisielem z arbuza smakują nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Serniczki:
    500 g naturalnego serka twarogowego
    2 łyżki nasion chia
    cukier puder do smaku

    Kisiel:
    250 g arbuza bez skóry i pestek
    1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
    2 łyżki wody

    Opcjonalnie:
    borówki amerykańskie do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek mieszamy z nasionami chia i cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.

    Arbuza blendujemy, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Skrobię mieszamy z wodą i wlewamy delikatnie do gotującego się arbuza cały czas mieszając. Gotujemy do czasu, aż kisiel będzie gęstniał. Studzimy.

    Wcześniej przygotowany serek przekładamy do małych pucharków/szklaneczek/miseczek, na wierzch wykładamy wystudzony kisiel, opcjonalnie ozdabiamy borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Nasiona chia Owoce Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować