Serniczki na zimno z słoiczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy serki danio. Do szklanki dodajemy żelatynę i zalewamy na jej wysokości zimną wodą. Po 2-3 minutach napęcznieje i wstawiamy ją na 10 sek do mikrofali (uwaga nie więcej niż 10 sek bo nam się zagotuje). Jak żelatyna delikatnie przestygnie dodajemy do niej troszkę masy a następnie całość dodajemy do masy z serków. Na 3/4 wysokości rozlewamy do słoiczków. Wstawiamy do lodówki aby stężała.
2.Galaretkę rozpuszczamy w wodzie w ilości takiej jak podana jest na opakowaniu. Kiedy przestygnie a warstwa serniczków stężeje wlewamy galaretkę i znów wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po wyjęciu dekorujemy dowolnymi owocami sezonowymi.
Komentarze