Serniczki na zimno z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Truskawkowe serniczki na zimno - ulepszona wersja panny cotty, bo nie ze samej śmietanki a dodatkowo z trwarożku. Lekkie serniczki doskonale komponują się z musem truskawkowym. Lekko i przyjemnie!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g twarogu (najlepiej półtłusty trzykrotnie mielony)
    0,75 szklanki cukru
    0,5 łyżeczki cukru waniliowego
    1 jajko
    100 ml śmietanki 30%
    żelatyna
    0,5 kg truskawek
    opcjonalnie galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczki na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielony trzykrotnie ser wymieszać z cukrem (0,5 szkl.), dodać jajko, śmietanę oraz rozpuszczoną w wodzie, lekko przestudzoną żelatynę. Wymieszać i włożyć do lodówki na ok. 15 min.
  • 2. Truskawki umyć, następnie ubić robotem z cukrem (pozostały cukier - 0,25 szkl.), dodać żelatynę, bądź tężejącą galaretkę. schłodzić w lodówce.
  • 3. Masę serową rozlać do filiżanek, bądź małych salaterek, pozostawić do całkowitego stężenia. Następnie wlać mus truskawkowy.

    całość chłodzić w lodówce min. 3 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ser biały Truskawki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować