Serniczek na zimno z ciepłymi lodami

4.5 (179 ocen)

  • 3 godz.

Efektowny deser,cieszący oko i podniebienie. Sernik na zimno z ciepłymi lodami.Zapraszam

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 galaretki czerwone ( u mnie z żurawiny) + ½ l wody
    Galaretka niebieska + 350 ml wody
    Galaretka rubinowa + 300 ml wody
    Galaretka ametystowa + 350 ml wody
    Kg sera mielonego ( wiaderko)
    Biszkopty okrągłe ( 24 sztuki)
    Ciepłe lody ( u mnie mini "Choco Softies"24 sztuki)
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Serniczek na zimno z ciepłymi lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nasaczone biszkopty 1. Galaretki czerwone rozpuszczam w ½ l gorącej wody, mieszam dokładnie i odstawiam aby ostygły.
    Galaretkę rubinową rozpuszczam w 300 ml wody, lekko studzę i nasączam nią biszkopty. Układam je w prostokątnej tortownicy ( dno wykładam papierem do pieczenia)
  • ciepłe lody 2. Odcinam wafelki ze spodu ciepłych lodów, i układam je na biszkoptach. Odstawiam do zastygnięcia , najlepiej do lodówki.
  • ser i galaretki 3. Ser miksuję i dolewam powoli zimne czerwone galaretki, masą zalewam lody. Znowu chłodzę.
    Galaretki niebieską i ametystową rozpuszczam osobno, każdą w 350 ml wody, studzę miksuję, najpierw niebieską delikatnie, i wykładam na sernik, gdy dobrze stężeje ubijam ametystową i wylewam na wierzch.
  • sernik na zimno 4. Całość odstawiam aby dobrze stężało. Na koniec posypałam kolorową posypką.

Porady

*kolory galaretek dowolne, wg smaku i gustu :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować