Serniczek babci Jasi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten pyszny serniczek wprost rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • ● kostka margaryny
    ● 2 szkl. cukru
    ● 1 kg zmielonego twarogu
    ● 10 jajek
    ● bakalie
    ● aromat waniliowy
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Serniczek babci jasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodając utarte do białości żółtka i twaróg. Dodajemy mąkę, aromat i bakalie. Mieszamy.
  • 2. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy ok. godziny w 170 °C. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku.

Porady

RADY M. Klarowicz Wierzch sernika pozostanie jasny, gdy na czas pieczenia przykryjemy go folią aluminiową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy