Serek kozi z sosem granatowo-żurawinowym i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek kozi posypujemy chili z dwóch stron. Jajko roztrzepujemy widelcem. Serek kozi obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Odkładamy w zimne miejsce. Pestki granatu wkładamy do rondelka,dosypujemy cukier i wlewamy odrobinę wody. Gotujemy chwilkę by powstał sok ,do soku dodajemy sok z cytryny. Zdejmujemy z rondelka i ocedzamy by oddzielić sok od pestek. Do czystego soku dodajemy żurawinę,mieszamy. Pestki dodajemy do umytej i osuszonej roszponki. Delikatnie mieszamy i polewamy olejem,octem jabłkowym ,solimy i pieprzymy do smaku. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy panierowane serki kozie i smażymy by się zrumieniły z dwóch stron. Podajemy na ciepło razem z sałątką.
Komentarze