Serduszka

0 (0 ocen)

  • 45 min

NA pomysł wpadłam przed ŚWIĘTEM DZIECKA - W UBIEGŁYM ROKU więc dla wnuków zrobiłam takie serduszka - które uwielbiają ze mną OSOBIŚCIE robić na ŚWIĘTA- tyle że te są z biszkoptu- polecam wszystkim dzieciakom i życzę smacznego.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki ciasta ---- 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 4 duże łyżki oleju - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia CIASTO można upiec dzień wcześniej . Składniki do kremu - kostka masła - 1 kostka chałwy waniliowej - 2 łyżki nutella lub krem DUO

Serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - do miski wbić jajka i wsypać cukier - ubić do gęstości po czym wlać olej i powoli mieszając sypać mąkę z proszkiem - wylać na blaszkę wysmarowaną i osypaną mąką -piec ok 30 minut na 180 stopni - w tym czasie robimy kremy - ubić -miękkie masło- ok. 2- 3 minut i do 1 połówki -dodać pokruszoną chałwę i ubijać jeszcze chwilkę do rozdrobienia [ jako że jest dość słodka nie dodaję już cukru ] a do drugiej - 3-4-łyżki nutella-wymieszać - gotowe nałożyć do rękawa i robić wzorki
  • 2. Z WYCHŁODZONEGO biszkoptu foremką wykrawamy serca po czym każdy leciutko smaruję dżemem lub ulubioną konfiturą .Połowę serduszek dekoruję kremem jasnym a resztę w kolorze czekoladowym

Porady

W zależności od ulubionych smaków dzieci można masło wymieszać z bananem i odrobiną cukru pudru - lub KREM DUO KOKOSOWE- dekoracje również można zastąpić np. truskawką czy jagódką polecam na wszystkie dziecięce imprezki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy