SERDUSZKA

0 (0 ocen)

  • 20 min

PYSZNE,KRUCHUTKIE,BARDZO PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU.

  • 20 min

Składniki:

  • 0.5 KG MĄKI,
    20 DAG MARGARYNY
    8 DAG CUKRU PUDRU
    SZCZYPTA PROSZKU DO PIECZENIA
    3 ŻÓŁTKA

Serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERDUSZKA 1. Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO.SCHŁADZAMY OKOŁO 30 MIN,POCZYM WAŁKUJEMY NA OKOŁO 3MM I WYKRAWAMY CIASTECZKA W KSZTAŁCIE SERDUSZEK.PIECZEMY 15-20MIN W 180ST DO LEKKIEGO ZRUMIENIENA.
    OSTUDZONE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM LUB POLEWAMY POLEWĄ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy