Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem

4.46 (150 ocen)

  • 30 min

Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.

  • 30 min

Składniki:

  • feta - 1 opakowanie 250 g
    pomidorki koktajlowe - 250 g
    oliwa z oliwek - 2 łyżki
    pieprz - do smaku
    czosnek - 2 ząbki
    sól
    ulubione zioła
    świeże pieczywo
    2 szalotki
Wystaw ocenę:

4.46 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser feta zapiekany z pomidorami i czosnkiem 1. Pomidorki umyłem, przekroiłem na połówki, dodałem pokrojony w kostkę ser. Szalotki obrałem , pokroiłem w krążki. Ułożyłem w naczyniu do zapiekania, posypałem pokrojonym w bardzo cienkie plasterki czosnkiem i szalotkami. Całość skropiłem oliwą i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapiekałem w temp. 220 0C, aż kawałki sera się zarumieniły, a pomidorki zrobiły miękkie, ok. 20 minut.
    Podawałem na ciepło, ze świeżym pieczywem, dodatkową porcją oliwy, oprószone świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować