Selerowa zupa z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealna na wiosenny detoks! Seler oczyszcza organizm z toksyn, pobudza przemianę materii i obniża ciśnienie krwi.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 średniej wielkości selery
    1 niewielki korzeń pietruszki
    1 mała marchewka
    2 jabłka
    1 łyżeczka soli kamiennej
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka siekanego koperku
    1/2 szklanki mleka migdałowego
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    3 łyżki płatków owsianych
    2 litry wody

Selerowa zupa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selery, pietruszkę, marchew i jabłka dokładnie umyć i obrać.
    Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.


  • 2. W garnku zagotować wodę z oliwą i solą.
  • 3. Wrzucić starte warzywa i jabłka.
    Gotować około 20 minut.
  • 4. Dodać płatki owsiane i sok z cytryny.
  • 5. Gotować jeszcze kilka minut.
  • 6. Zdjąć z ognia. Dodać mleko migdałowe. Wymieszać.

  • 7. Zupę podawać z dodatkiem koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy