Schabowy z oscypkiem i żurawiną

4.5 (140 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Po powrocie z Zakopanego zrobiłam ten góralski przysmak, wszyscy jedli aż miło. Konfitury z Podhala są przepyszne, oscypki też.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu surowego
    przyprawa do mięs i sól do smaku
    2 małe oscypki
    4 łyżki konfitury z żurawiny
    Panierka:
    2 zmieszane jajka
    2 łyżki mąki
    4 łyżki bułki tartej
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z oscypkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowy 1. Schab rozbijam tłuczkiem, posypuję solą i przyprawą. Otaczam w mące, jajku i bułce tartej.
  • Schabowy 2. Przygotowane kotlety smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Schabowy 3. Ser trę na tarce o dużych oczkach, nakładam na usmażone kotlety. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 2-3 minuty, aż ser się roztopi. Na ser nakładam żurawinę i od razu podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Schab Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować