Schabowy z kością

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Kotlet schabowy z kością jest o wiele lepszy pod tego bez kości. Jest bardziej soczysty.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu z kością

    2 szk mąki kukurydzianej białej
    1/2 łyżeczki kurkumy
    ok. 1,5 szk wody

    ok. 3 szk bułki tartej
    do smaku :
    sól
    pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy z kością - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć, pokroić między kośćmi na kotlety.
    Rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
    Mąkę kukurydzianą wymieszać z wodą i kurkumą ( ma być konsystencja gęstej śmietany ).
    Każdy kotelt obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w tempurze i ponownie opanierować w bułce tartej.

    Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju i na rozgrzany kłaść kotlety.
    Smażyć na rumiano z obu stron.
    Usmażone kotlety kłaść na kratce na kilka minut aby odpoczęły.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować