Schabowy w mixowej panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Dziś schabowe niby zwykłe a jednak trochę inne.
A wszystko to za sprawą panierki i innych składników, których użyłam do ich przygotowania.
Schabowe nie są duże, bo miałam fajny cienki schab.
Ale możecie zrobić normalne, nie ma to znaczenia.
Ważne aby smakowały.
Dodatki do kotletów to po prostu to co lubicie, ja podałam po prostu z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną.
Jeśli jesteście ciekawi co tam dodałam to zapraszam do lektury.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    Panierka :
    1 szk panko
    1 szk trąb żytnich
    1/2 szk bułki tartej
    1/2 szk bułki tartej kukurydzianej

    Ciasto :
    3 jajka
    1 duży jogurt naturalny
    4 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    papryka ostra wędzona do smaku
    czosnek granulowany do smaku

    Dodatkowo :
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schabowy w mixowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety.
    Każdy z nich rozbić tłuczkiem do mięsa.
    W misce wymieszać składniki ciasta i włożyć do niej kotlety.
    Dokładnie wymieszać aby ciasto oblepiło nasze schaby.
    Odstawić na pół godziny.
    Po tym czasie wymieszać składniki panierki i panierować każdy kotlet wyjmując go z ciasta i obtaczać w przygotowanej panierce.
    Kotlety smażyć na rumiano z obu stron na smalcu lub oleju i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym..
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować