SCHABOWE ZAPIEKANE Z MUSZTARDĄ

4.48 (145 ocen)

  • 30 min

Inny sposób na kotlety schabowe. Bez tłuszczu, bardzo smaczne, lekko chrupiące

  • 30 min

Składniki:


  • 5 kotletów ze schabu
    musztarda sarepska
    świeżo zmielony pieprz
    5 grubszych plastrów sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe zapiekane z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy i mocno rozbijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i smarujemy musztardą. Na tak przygotowane mięso układamy plastry sera żółtego. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy naczynie. Zapiekamy ok 15-20 minut, aż ser się ładnie roztopi i zarumieni, polecam!

Porady

mięso można posypać ulubionymi przyprawami, np. ziołami prowansalskimi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować