Schabowe z farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubię eksperymentować w kuchni i tak z tradycyjne de volaie troszkę ulepszyłam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 schabu bez kości, 3 jaja, bułka tarta lub mąka do panierowania, 0,4 kg pieczarek, 1 papryka, 6 plastrów boczku wędzonego, 6 plastrów sera żółtego, 1 duża cebula, 5 dag masła, przyprawa uniwersalna, pieprz, majeranek, olej.

Schabowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe z farszem 1. 1. Schab kroimy na np. 6 części i rozbijamy tłuczkiem.
    2. Pieczarki, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.
    3. Boczek smażymy na rozgrzanym oleju.
    4. Pieczarki, paprykę i cebulę doprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem i szczyptą majeranku i dusimy z masełkiem na wolnym ogniu przez 15-20 min.
    5. Na schab kładziemy plaster sera i boczku oraz farsz.
    6. Jajka doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem a na drugi talerz wsypujemy mąkę lub tartą bułkę.
    7. Na rozbite mięso kładziemy plaster sera i plaster boczku oraz po dużej łyżce farszu.
    8. Zawijamy mięso w roladki i uprzednio namoczone w jajku i w mące (bułce) smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.

Porady

Można zrobić mniej lub więcej roladek w zależności od potrzeb.

Komentarze

Podobne przepisy