Schabowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab kroimy na np. 6 części i rozbijamy tłuczkiem.
2. Pieczarki, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.
3. Boczek smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Pieczarki, paprykę i cebulę doprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem i szczyptą majeranku i dusimy z masełkiem na wolnym ogniu przez 15-20 min.
5. Na schab kładziemy plaster sera i boczku oraz farsz.
6. Jajka doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem a na drugi talerz wsypujemy mąkę lub tartą bułkę.
7. Na rozbite mięso kładziemy plaster sera i plaster boczku oraz po dużej łyżce farszu.
8. Zawijamy mięso w roladki i uprzednio namoczone w jajku i w mące (bułce) smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.
Porady
Można zrobić mniej lub więcej roladek w zależności od potrzeb.
Komentarze