SCHABOWE W KOLOROWEJ ZALEWIE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ten przepis dostałem od siostry. Jest to idealna potrawa na wszelkiego rodzaju imprezy , przyjęcia. Można ją długo przechowywać :) Najlepiej zostawić danie na całą noc w lodówce. Polecam serdecznie

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - Kotlety ( smażymy normalne kotlety w panierce , mogą być schabowe jak i z piersi kurczaka)
    - Papryka czerwona
    - Papryka żółta
    - Ogórki konserwowe
    - cebula

    (zalewa) :
    - 6 szklanek wody
    - szklanka octu
    - 4 łyżki ketchupu
    - 2 łyżki soli
    - 5 łyżek cukru
    - ziele angielskie
    - liść laurowy
    - szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kotlety Przystawki

Schabowe w kolorowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażone kotlety odkładamy do wystygnięcia. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą. Podobnie wszystkie składniki zalewy mieszamy ze sobą. Bierzemy naczynie kładziemy po 3-4 kotlety ( w zależności od wielkości naczynia) posypujemy warzywami i tak robimy kilka warstw aż nam się nie skończą składniki. Wszystko zalewamy zalewą i wstawiamy do lodówki.
    Najlepiej zrobić danie dzień a nawet dwa wcześniej przed podaniem aby wszystkie składniki się ze sobą "przegryzły"

    :) Smacznego

Porady

Całe danie musi być dobrze zalane zalewą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować