Schabowe roladki z farszem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki nadziewamy w różny sposób ja proponuję dziś farsz z jajek, pieczarek w połączeniu z serem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 15 dag pieczarek
    • 2 jaka + 2 jajka do panierki
    • Cebula
    • 15 dag sera żółtego
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki

Schabowe roladki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
    Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 2. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
  • jajko 3. 2 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.
  • ser 4. Farsz mieszamy z jajkiem oraz startym na tarce o dużych oczkach serem.
  • schab 5. Plastry schabu rozkładamy i solimy.
  • farsz 6. Na każdy kawałek mięsa układamy farsz.
  • roladki 7. Zwijamy roladki.
  • panierka 8. Moczymy w roztrzepanym jajku.
    Następnie kulamy w bułce tartej.
  • roladki 9. Roladki smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron
  • Roladki 10. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy