Schab ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 8 godz.

Znakomity na ciepło z sosem i jako wędlina na zimno

  • 8 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    30 szt śliwek suszonych
    sól
    kolorowy pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki smalcu

Schab ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Zrobić ostrym nożem nacięcie w środku mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć ze wszystkich stron solą, pieprzem i czosnkiem. Do środka powciskać ciasno śliwki. Odstawić do lodówki na 6h.
  • 2. Mięso obsmażyć na smalcu, przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 1,5h w 160*C z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy