schab ze śliwką i majerankiem

5 (184 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min

Prosty i szybki sposób na rodzinny lub świąteczny obiad. Takie mięsko jest bardzo podzielne, jeśli zostanie z obiadu można je wykorzystać jako wędlinę na kanapkę lub element zimnej płyty.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    100 g suszonych śliwek
    1 opakowanie majeranku
    sól
    pieprz
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Schab ze śliwką i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać. Cienkim nóż wbić w środek i kilka razy obrócić aby zrobić tunel na śliwki. Wkładać śliwki do środka i popychać trzonkiem łyżki drewnianej. Majeranek wymieszać z solą, pieprzem i olejem, natrzeć mięso. Umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia wstawić do piekarnika i piec w 200*C około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Śliwki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować