Schab w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczny schabik w nowej odsłonie. Idealny z kluskami śląskimi. Danie jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu.

  • 35 min

Składniki:

  • Kawałki schabu (ok. 5 kotletów)
    Tłuszcz do smażenia
    Przyprawa do wieprzowiny
    Vegeta / pieprz
    1 łyżka mąki
    2 łyżeczki musztardy ostrej
    ½ płaskiej łyżeczki papryki słodkiej
    2 ziarna ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    1 liść laurowy

Schab w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie musztardowym 1. Kotlety schabowe oprószyć przyprawami. Na rozgrzany tłuszcz zapiekamy kotlety z obu stron. Następnie podbijamy woda dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy. Dusimy, aż mięso będzie miękkie dajemy musztardę i podbijamy mąką rozpuszczoną z wodą (w ½ szklanki wody rozpuścić mąkę). Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy